onsdag, december 03, 2008

Undergången

Det här tangerar inte bloggens ursprungliga innehållsområde så väl, men jag inser nu att bloggen även måste kunna ta upp en vidare samhällskritik. Samtidigt så finns det väl samhällskritik i leken; att man kan förhålla sig lekfullt till livet och leka sig genom det är inte en helt okontroversiell tanke.

Läs och begrunda.

Absurditeten i texten får tala för sig själv. För den som behöver motvikt till detta vansinne, kommer här det "farliga" fenomenet som artikeln vill förbjuda, En Köpfri Dag, och organisationen bakom, Adbusters.



När jag så befinner ute i cyberrymden gräver jag djupare och djupare och hittar bara mer elände. Först ut, Black Friday. Dagen är precis så hoppingivande som det låter. Ovannämnda köpfria dag sammanfaller numera väldigt lägligt med den "svarta fredagen". Och detta är konsekvenserna av denna svarta dag.
Till sist en reflektion över de två tidigare länkarna.



Ibland förbluffas jag fortfarande över att vi inte kommit längre i vårt tänkande, trots att det är allmänbildning att världen inte är liberal. Se bara på jämställdheten (det är kommentarerna som är läsvärda).

Men ve den som ger upp. Är någon med mig på att hoppa över julhandeln i år?

1 kommentar:

jeribald sa...

Flaggan är naturligtvis en rätt bra beskrivning av vår värld. Mycket av mindre lyckade ideal tar vi ju därifrån. Dessvärre tror man där, och i hög grad oxå hos oss att vi kan konsumera oss ut de nuvarande s.k kristtiderna, det är med viss sorg man måste konstatera att det uppenbara inte tycks vara uppenbart för ex den politiska högern: Konsumtionsiver är inte en lösning, det är en stor del av problemet. Och som dina exempel visar kan konsumism vara direkt livsfarlig. Direkt livsfarlig. Lätt förståss att göra sej lustig över hur ” dumma” de är over there, men åxå en kort blick i självrannsakningens spegel får en att tystna. Dystert dock. Men hoppa över allt med julen ??? hm…. njaa...alltså....hoppa äver allt??? Månne samtliga mina söner faktiskt vill hoppa över allt?????. hmmm....nja….

men i en sjuk värld är det väl inte så lätt för nån av oss att bete sej ....o-sjukt.

Den gamla i Vöråskogen